dimarts, 28 de gener del 2014

10 Km de Vilafranca 2014

Aquest diumenge 26 de gener 4 amics de l’atletisme es van desplaçar a Vilafranca del Penedès per competir a una de les curses de 10 km més ràpides però no per això menys difícil, degut a un traçat que combina diferents tipus de pavimentació amb una gran quantitat de viratges i un pas frenètic pel casc antic d’aquesta localitat.



Els protagonistes de la crònica són el Xavi Muñoz, el Josep Maria Missé, el Pedro Correia i la Marta Gálvez!! Tots ells van fer una extraordinària cursa, poques setmanes després del Nadal, amb tot el desgast que comporta la ingesta massiva de tot tipus de menjars característica d’aquestes dates nadalenques. Podríem dir que, sens dubte, tots quatre van cremar els torrons.


Comencem pel Xavi Muñoz Lerín. Un autèntic fora de sèrie, capaç d’igualar la seva Millor Marca Personal ni més ni menys que en els 35’30’’, temps idèntic al registrat a mitjans de desembre a la localitat tarragonina de Salou per tot just començar una temporada que se li augura plena d’èxits. La ràbia de no baixar un segon si s’hagués corregut una mica més quedarà sempre, com així passa cada cop que es creua la línia de meta i la ment diu que el cos podia hagut anar més ràpid. Però no ens enganyem, ningú dubtarà que el Xavi ho va donar tot, així que a la pròxima segur que torna a baixar i des d’aquí l’enhorabona per una marca a l’abast de molt poca gent. En definitiva, posició 48 d’un total de 1.514 atletes que van completar la cursa.

Xavi Muñoz.

Segon comentari, i no per això menys important, doncs en aquest cas sí que estem, a més, parlant d’una nova Millor Marca Personal per l’amic de l’atletisme Josep Maria Missé, que en una temporada on ja va completar la Marató de Nova York amb un a MMP de 3h 14’ 53’’, es va plantejar el repte de continuar endavant millorant la seva faceta com a corredor de mig fons. I de quina manera, doncs a Vilafranca va fer els 10 km en 36’56’’, aconseguint una més que psicològica baixada del minut 37 i demostrant que està en un estat de forma envejable.

Josep Maria Missé

Continuant el paper de l’expedició red a Vilafranca, arriba el Pedro Correia, que si bé havia baixat a Salou de la barrera dels 39’ a la cursa de 10 km, es va continuar superant en el sentit de que tot i no fer la marca personal, va aconseguir tornar del Nadal amb un temps de 40’19’’. Una gran satisfacció pel fet de veure com l’entrenament sempre queda consolidat tot i els períodes en què les festes fan més difícil l’entrenament diari i constant que aquest atleta amb les cames de més diàmetre de tot el club està acostumat a complir al peu de la lletra.

Pedro Correia


Finalment i no per això menys important, trobem la Marta Gálvez, que va fer Millor Marca Personal corrent els 10 km en 44’30’’, ni més ni menys que a un ritme de 4’26’’ el km. Així va completar a la posició 494 de la general i, atenció, la número 15 de la categoria femenina!! Enhorabona a la Marta!

Marta Gálvez

I per acabar aquest article totalment eufòric i ple d’èxits, una menció d’honor pel preparador, míster, amic i incansable Edgar Amaro, l’artífex dels entrenaments que fan possible aquestes evolucions!