dimarts, 14 de maig del 2013

Coratge, Entrega, Sacrifici, Amistat... Ràbia! (CESAR) - La crònica de la Marató i 10 km de Vitòria-Gasteiz



Aquest diumenge 12 de maig s’ha celebrat la Marató i la cursa de 10 Km de Vitoria-Gasteiz, una cursa en què el nostre company César Amigó participava a la distància més llarga de l’atletisme amb moltes expectatives després d’uns mesos de gran preparació.

La mala sort va presentar-se en forma de lesió al quàdriceps, que van aparèixer cap al km 15 i que al 20 van obligar a retirar-se a un dels reds més destacats tant pel seu gran físic com pel seu coratge, sempre un exemple pels companys i un dels que més han ajudat a la progressió de molts gràcies a la seva entrega. I en això, una imatge val més que mil paraules, com mostra aquesta fotografia en ple moment de sacrifici... I és que en l’atletisme, l’amistat també juga un paper ben important!


Si bé els ritmes van anar sortint-li fins els primers quilòmetres, aquesta lesió va impedir que pogués finalitzar una marató més en la seva trajectòria, però al mateix temps això serà un punt d’inflexió més per a futures curses. La ràbia es transformarà en un nou rècord personal!

Pocs dies abans de marxar a Vitòria, jo mateix vaig comentar-li al César que portava uns entrenaments molt exigents i que de ben segur faria un gran resultat. Ell, amb molta serenor, va dir-me que tot i que puguis anar molt preparat, el dia de la cursa pot passar de tot, el temps pot no acompanyar, el físic pot ser que per qualsevol motiu aquella jornada no acompanyi, i per això fins que no es creua la línia de meta no pots donar res per fet...

Quina raó que tenia! El César ha demostrat així no només consciència de la dificultat d’aquest esport en què tot i estar en forma pots tenir un mal dia, sinó que també una retirada a temps és una victòria, ja que abandonant a temps pots evitar una lesió major i poder-se treure aquesta espina el més aviat possible.

No oblidem que al març, el César va aconseguir millor marca personal a la 4a Mitja Marató de Cambrils, baixant fins el temps de 1h20’15’’ en un dia en què es van donar les condicions adients com un temps marcat per la manca de vent i l’absència de calor... Aquell dia en què potser d’inici no les tenia totes, va fer una gran marca, mentre que a Vitòria va passar al revés...

Des de tot el club dels Amics de l’Atletisme d’Andorra desitgem una ràpida recuperació al César perquè aviat pugui tornar amb una gran embranzida a rodar com ell sap.Aquest article és subscrit per tots els companys, en especial pels que van acompanyar-lo a Vitòria i que també han contribuir a poder adreçar aquestes paraules.

Pel que fa a la resta de companys, l’Elisabeth Missé va poder córrer els 10 km en 44’30’’, mentre que la Gemma Reig i la Cristina Vilanova van córrer en 1h1’23’’, baixant la marca proposada per la Cristina i amb la Gemma ajudant a aconseguir aquesta fita. El Jordi Missé va aturar el crono dels 10 km en un meritori temps de 39’22’’. Enhorabona a tots!

L’Edgar, que acompanyava el César en aquesta marató, també va haver de passar un dels moments que no agraden a cap entrenador. Des d’aquesta pàgina els reds també donem les gràcies al míster per seguir preparant a tots en la seva bona mesura!

Fins la propera cursa!